Ik ben een boekenwurm. Met de kubieke meters verhalen in mijn boekenkast is een kloek bos ter ziele gegaan. 

Toen de Koninklijke Boekverkopersbond me benaderde voor de content en communicatie van het nieuwe online platform Readr, waren mijn voldoening en plezier dan ook groot - boeken!

En vervolgens vroeg dé Bossche boekhandel Adr. Heinen om mijn doorlopende raad en woorden - méér boeken!

Heinen wilde de communicatie aanpakken.
Ik onderzocht een en ander en stelde een compact, praktisch communicatieplan op - dat ik sindsdien grotendeels uitvoer. Onder andere met teksten voor de maandelijkse e-nieuwsbrief, zoals hiernaast.

Mooie hoofdstukken. 
In een pageturner met open einde.

Beste lezer,

Papier en inkt, welbeschouwd vormde dat hechte duo ruim honderd jaar de ‘core business’ van boekhandel Adr. Heinen. We hebben op stille momenten weleens geprobeerd de kilo’s papier en liters inkt te becijferen die hier sinds 1912 de deur zijn uitgegaan; we zijn maar gestopt, er bleken bevattelijker (en leuker) zaken om over te peinzen…

Het waren ook paper en inkt waarmee we onze klanten decennialang informeerden. In advertenties en folders, op posters en biljetten verkondigden we ons boekennieuws – als u ons morgen, op Independent Bookstore Day, bezoekt, vindt u er een fraaie selectie van terug in de winkel en etalage.

De vooruitgang schreed evenwel voort, we gingen digitaal. Verkopen nu ook e-books, in onze wereldwijde webwinkel. We houden u op de hoogte met e-nieuwsbrieven, snel en voordelig. En hebben nu zelfs een eigen app , waarmee we u gericht en persoonlijk leestips én aanbiedingen sturen.

Deze week zetten we weer grote digitale stap. Met de lancering van onze nieuwe site. Het was even knutselen, maar nu is er eindelijk een volwaardiger en overzichtelijker webstek. Waar u niet alleen al ons laatste nieuws vindt maar ook onze boekentips, activiteiten en aanbiedingen. En natuurlijk, onze webshop. Met (nagenoeg) alles op voorraad. En altijd open.

Gaat u vooral snel eens kijken op www.heinen.nl
En laat ons weten wat u ervan vindt.
In een mailtje.
Of een handgeschreven briefje, mag ook.

Hartelijke groet,

De boekverkopers van Heinen

[nieuwsbrief]